Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi


Bulgur Pilavı (10 kişilik)

Malzemeler


700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1.
5 litre) et suyu
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.
Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.

Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Pilavı ateşten alın.
Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın.
Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.

Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri