Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi


Bulgur Pilavı (10 kişilik)

Malzemeler


700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1.
5 litre) et suyu
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.
Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.

Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Pilavı ateşten alın.
Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın.
Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.

Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri