Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bulgur Pilavı
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi


Bulgur Pilavı (10 kişilik)

Malzemeler


700 gr pilavlık bulgur
250 gr margarin
6 su bardağı (1.
5 litre) et suyu
Tuz

Yemek Tarifi


Bulguru yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun.
Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.
Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.

Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin.
Pilavı ateşten alın.
Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın.
Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin.

Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan çok özel bir browni tarifi

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Haşhaş tohumunu 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Sarmısağı soyun, ezin ve galeta unu ile karıştırın.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri