Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bezelyeli Pilav
Pratik Bezelyeli Pilav Tarifi


Bezelyeli Pilav

Malzemeler


2 su bardağı Pirinç
1 Çay kaşığı Karbonat
2 Çorba kaşığı Margarin
Yarım kilo Bezelye
1 Çorba kaşığı Sıvı yağ
1 Adet Soğan
6 su bardağı Su (kaynar)
Tuz

Yemek Tarifi


Pirinci yıkayıp, suyunu süzün.
Margarinle sıvıyağı pirinçle bereber 5 dakika kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayın.
3 Dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 15-20 dakika 15-20 dakika pişirin.
Bu arada bezelye sote için, 4 su bardağı kaynar su içine kaebonat ve tuz ekleyip, bezelyeleri katın.
5 Dakika haşlayın ve suyunu süzün.
Tavaya margarini koyup, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun.
Üzerine suyu süzülmüş bezelyeyi koyup, arada bir tavayı sallayarak 3 dakika kadar sote edin.
Servisi için derin bir kabın dibine bezelye soteyi döküp, üzerini kaşık yardımıyla düzleştirin ve pilavı ekleyin.
Bezelye soteli pilavı, dağıtmadan servis tabağına ters çevirip, kabı çıkarın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve tozşekeri mikserle çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri