Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi


Baharatlı Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.
5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu

Yemek Tarifi


Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı soyup ezin.
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.
Baharatların tümünü tavaya ekleyin.
Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin.
5 dak.
kısık ateşte pişirin.

Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak.
kadar pişirin.
Ara sıra karıştırın.

Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın.
Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın.
Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Spagetti tutkunları ekran başına... Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için pratik ve çok lezzetli bir spagetti tarifi verdi.

Kestaneleri sıcak suda 15 dakika haşlayıp ayıklayın. Kuru kayısı ve kuru eriği sıcak suda bekleterek şişmelerini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri