Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi


Baharatlı Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.
5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu

Yemek Tarifi


Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı soyup ezin.
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.
Baharatların tümünü tavaya ekleyin.
Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin.
5 dak.
kısık ateşte pişirin.

Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak.
kadar pişirin.
Ara sıra karıştırın.

Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın.
Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın.
Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri