Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Baharatlı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi


Baharatlı Pilav (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.
5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu

Yemek Tarifi


Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Sarmısağı soyup ezin.
Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.
Baharatların tümünü tavaya ekleyin.
Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin.
5 dak.
kısık ateşte pişirin.

Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak.
kadar pişirin.
Ara sıra karıştırın.

Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın.
Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın.
Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Pilavı karides eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri