Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bademli ve Üzümlü Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Bademli ve Üzümlü Pilav
Pratik Bademli ve Üzümlü Pilav Tarifi


Bademli ve Üzümlü Pilav

Malzemeler


400 gr Pirinç
100 gr margarinEvin
50 gr Badem
50 gr Kuru üzüm(Sultani)
1 tatlı kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın.
Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.
Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın.
Pirinci 2 saat ıslatın.
Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Bademi küçük bir kaba koyun.
Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
Orta ateşte birkaç dakika kaynatın.
Kabı ateşten alıp, suyu süzün.
Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin.
Kabuklarını soyup, atın.
Badem içlerini bir kenarda saklayın.

Kuru üzümü ayıklayın.
Küçük bir kaba koyun.
Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.

Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin.
Kabı ateşten alın.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin.
Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun.
Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin.
2-3 dakika kavnamaya bırakın.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Ateşi iyice kısın.
Pirinci 10 dakika pişirin.

Bu arada kuru üzümü süzün.
Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın.
Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin.
Kevgirle birkaç kere karıştırın.
Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.

Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın.
Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün.
Kapağı tekrar kapatın.
Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Şebnem Sarp'tan şeker gibi bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri