Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Pilav
Pratik Ayvalı Pilav Tarifi


Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı tarçın

Yemek Tarifi


Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin.
Ayvaları atıp 5 dakika kavurun.

Pirinçleri yıkayıp süzün.
Fıstıklarla beraber ayvalara katın.
5 dakika kadar kavurun.
Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin.
Üzümleri yıkayıp ekleyin.

Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Fıççın veya Fıtçın bir çerkez yemeği. Fıtçın veya fıccın; etli demek. Zaten bazı çerkezler buna etli börek de diyorlar.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri