Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Pilav Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Pilav
Pratik Ayvalı Pilav Tarifi


Ayvalı Pilav (2) (5 Kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı pirinç
2 adet ayva
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı dolma üzümü
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı safran
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz
Yarım çay kaşığı tarçın

Yemek Tarifi


Pirinçleri ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin.
Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin.
Ayvaları atıp 5 dakika kavurun.

Pirinçleri yıkayıp süzün.
Fıstıklarla beraber ayvalara katın.
5 dakika kadar kavurun.
Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin.
Üzümleri yıkayıp ekleyin.

Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri