Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Bulgur Pilavı
Pratik Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi


Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1.
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Bulgur
1/2 Çay Kaşığı Safran

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin.
Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin.
Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

Tencereye 1.
5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Taze yufkayı tezgahın üzerine yayıyoruz. Bir kasenin içerisine su koyup, fırçayla yufkanın her yerine sürüyoruz.

Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri