Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Bulgur Pilavı
Pratik Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi


Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1.
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Bulgur
1/2 Çay Kaşığı Safran

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin.
Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin.
Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

Tencereye 1.
5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Ramazan bayramı için çok lezzetli bir çorba tarifi. Türk mutfağının önemli çorbalarından biri olan düğün çorbasını mutlaka deneyin.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri