Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Bulgur Pilavı
Pratik Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi


Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Ayva
1 Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
1.
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Bulgur
1/2 Çay Kaşığı Safran

Yemek Tarifi


Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin.
Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin.
Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

Tencereye 1.
5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Hakan Bey'den Yunan Mutfağı'na ait bir yemek tarifi

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Kek unu ve kakaoyu karıştırın. Şeker ve margarini ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri