Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ali Paşa Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ali Paşa Pilavı
Pratik Ali Paşa Pilavı Tarifi


Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
.
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.

Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.

Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun.
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin.
Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin.
15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Zeynep Hanım'dan lezzetli bir ıspanak yemeği tarifi. Mutlaka deneyin...

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Domates ve patatesi iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Domatesin çekirdeklerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri