Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ali Paşa Pilavı Tarifi | Pilavlar | Yemek Tarifleri
Ali Paşa Pilavı
Pratik Ali Paşa Pilavı Tarifi


Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
100 gr Kıyma
1 Diş Sarmısak
1 Soğan
1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık
1 Fincan Antepfıstığı
1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın
.
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.

Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.

Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.

Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun.
Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin.
Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin.
15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri