Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tahinli Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Tahinli Profiterol
Pratik Tahinli Profiterol Tarifi


Tahinli Profiterol (4 Kişilik)

Malzemeler


Ekmek için malzeme:
10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta
Sosun malzemesi:
100 gr tahin
30 gr pekmez

Yemek Tarifi


Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun.
Un, yumurta ve margarini karıştırın.
Bir miktar kaynatıp ateşten alın.

Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin.
Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın.

Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin.
Koyu olursa suyla açabilirsiniz.
Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri