Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tahinli Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Tahinli Profiterol
Pratik Tahinli Profiterol Tarifi


Tahinli Profiterol (4 Kişilik)

Malzemeler


Ekmek için malzeme:
10 gr su
50 gr margarin
75 gr un
5 yumurta
Sosun malzemesi:
100 gr tahin
30 gr pekmez

Yemek Tarifi


Önce profiterol hamurunu yapmak için bir kaba suyu koyun.
Un, yumurta ve margarini karıştırın.
Bir miktar kaynatıp ateşten alın.

Bir şanti torbasıyla, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp fırında 20 dakika pişirin.
Pişirmiş olduğunuz profiterol hamuruna krem şantiyi torbayla sıkın.

Ayrı bir kapta tahin ve pekmezi karıştırıp sos haline getirin.
Koyu olursa suyla açabilirsiniz.
Yaptığınız sosu profiterol hamurunun üstüne döküp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri