Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Süpriz Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Süpriz Tart
Pratik Süpriz Tart Tarifi


Süpriz Tart (8 Kişilik)

Malzemeler


500 gr milföy hamuru
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
1 çay bardağı incir şekerlemesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
ceviz, fındık

Yemek Tarifi


Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.

Milföy hamurunu 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Çatalla delikler açıp hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın.

Hamuru rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
llık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Osman Salkım'ın tarifi

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri