Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Süpermen Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Süpermen Profiterol
Pratik Süpermen Profiterol Tarifi


Süpermen Profiterol (1 Kişilik)

Malzemeler


KREM PATISSERI İÇİN
5 Su Bardağı Süt
1.
5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Nişasta
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
Çiğ Krema
2 Paket
Çikolata

Yemek Tarifi


PATISSERININ HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kaynatın.
Çukur bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırparak kabartın.
Vanilya ekleyerek tekrar çırpın.
Kaynamış 1 bardak sütü, unu ve nişastayı ilave ederek yeniden çırpın.

Geri kalan sütü karışıma ilave edin.
Karışımı bir kaba boşaltın.
Ateşin üzerine 2/3?si su dolu bir tencere koyup kabınızı üzerine oturtun.
Karışımınız ağırlaşıncaya kadar pişirin.

Ocaktan aldığınız kremaya 3 çorba kaşığı margarin koyarak mikserle karıştırın.

ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI Çiğ kremayı bir tencereye koyun.
Ocakta kaynadıktan sonra çikolataları içine atarak eritin.
Kıvama gelince altını kapatın.
Soğuması için bir kenara ayırın.

PROFİTEROLÜN HAZIRLANIŞI
Soğuyan krem pafisseriyi bir tabağa alın.
Süpermen şekli vererek üzerine çikolata sosu dökün.
Badem ezmesiyle Süpermen arması, eldiven ve ayakkabı şekilleri hazırlayarak gıda boyasına batırın.
Profiterolü bunlarla süsleyerek soğutun ve çocuğunuza servis yapın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Üzümleri taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri