Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şapka Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Şapka Pasta
Pratik Şapka Pasta Tarifi


Şapka Pasta

Malzemeler


Pandispanyası için :
5 adet yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket şeftali jolesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (kremanın üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Islatmak için : 1 su bardağı süt

Yemek Tarifi


Pandispanyanın hazırlanışı : Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
İçerisine limon suyu ve su ilave edin.
Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin.
Yağladığınız 30 ve 15 santimetre çaplarındaki iki kalıba malzemeyi dökün.
170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Fırından alarak ılınınca kalıplardan çıkarın.
Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı ikiye kesin.
Alt katını servis tabağına koyarak süt ile ıslatın.
Üzerine krema sürerek iri dövülmüş ceviz serpin.
Üzerine ikinci parçayı koyup sütle ıslatın.
Üzerine tekrar krema sürün.
Küçük pandispanyayı ikiye kesin.

Bir katını büyük pandispanyanın üstüne biraz kenara doğru yerleştirin.
Üzerini sütle ıslatıp krema sürerek ceviz serpin.
Küçük pandispanyanın ikinci parçasını krema sürdüğünüz birinci parçanın üzerine koyun.
Sütle ıslatıp krema sürün.
Küçük pandispanyanın üzerine, büyük pandispanyanın üzeri ve kenarına krem şanti sürün.

Çikolatayı bir çorba kaşığı süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanın üzerine dökün.
Çikolata donunca küçük pandispanyanın üzerine krem şanti sürün.
Kalan çikolatayı pandispanyanın üzerine dökerek kenarlarından süzülmesini sağlayın.
Krem şantinin kalan kısmını sıkma torbasına doldurun.

Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanın alt ve üst kenarına çepe çevre sıkın.
Alt kenarına krem şanti ile kurdele yapın.
Kurdelenin üstüne bütün bir ceviz yerleştirin.
Servis tabagına alarak servise sunun.

Kremanın hazırlanışı: Bir kapta margarini eritin.
İçerisine un ilave ederek kavurun.
Üzerine kakao, şeker ilave edin.
3 su bardagı sütü azar azar ekleyerek pişirin.

Yarım paket şeftali jolesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
llınmış kremaya ilave edip mikserle karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Margarini tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri