Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şapka Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Şapka Pasta
Pratik Şapka Pasta Tarifi


Şapka Pasta

Malzemeler


Pandispanyası için :
5 adet yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket şeftali jolesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (kremanın üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Islatmak için : 1 su bardağı süt

Yemek Tarifi


Pandispanyanın hazırlanışı : Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
İçerisine limon suyu ve su ilave edin.
Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin.
Yağladığınız 30 ve 15 santimetre çaplarındaki iki kalıba malzemeyi dökün.
170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Fırından alarak ılınınca kalıplardan çıkarın.
Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı ikiye kesin.
Alt katını servis tabağına koyarak süt ile ıslatın.
Üzerine krema sürerek iri dövülmüş ceviz serpin.
Üzerine ikinci parçayı koyup sütle ıslatın.
Üzerine tekrar krema sürün.
Küçük pandispanyayı ikiye kesin.

Bir katını büyük pandispanyanın üstüne biraz kenara doğru yerleştirin.
Üzerini sütle ıslatıp krema sürerek ceviz serpin.
Küçük pandispanyanın ikinci parçasını krema sürdüğünüz birinci parçanın üzerine koyun.
Sütle ıslatıp krema sürün.
Küçük pandispanyanın üzerine, büyük pandispanyanın üzeri ve kenarına krem şanti sürün.

Çikolatayı bir çorba kaşığı süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanın üzerine dökün.
Çikolata donunca küçük pandispanyanın üzerine krem şanti sürün.
Kalan çikolatayı pandispanyanın üzerine dökerek kenarlarından süzülmesini sağlayın.
Krem şantinin kalan kısmını sıkma torbasına doldurun.

Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanın alt ve üst kenarına çepe çevre sıkın.
Alt kenarına krem şanti ile kurdele yapın.
Kurdelenin üstüne bütün bir ceviz yerleştirin.
Servis tabagına alarak servise sunun.

Kremanın hazırlanışı: Bir kapta margarini eritin.
İçerisine un ilave ederek kavurun.
Üzerine kakao, şeker ilave edin.
3 su bardagı sütü azar azar ekleyerek pişirin.

Yarım paket şeftali jolesini üzerindeki tarife göre hazırlayın.
llınmış kremaya ilave edip mikserle karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Derin bir kabın içine un, yumurta ve tuzu alarak iyice yoğurun. 1 cm kalınlığında açın

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri