Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Rulo Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Rulo Pasta
Pratik Rulo Pasta Tarifi


Rulo Pasta (6 Kişilik)

Malzemeler


RULONLUN MALZEMESİ
6 Yumurta
1 Su Bardağı Un
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESİ
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Krem Patisserie (Pasta kreması)
1 Su Bardağı Krem Şanti

Yemek Tarifi


RULONUN HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtaları çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çırpın.
Karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.

Bir tepsinin içerisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Karışımı tepsiye dökün ve düzgünce yayın.
220 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

KREMANIN
Krem şanti ile krem patis­serie?yi karıştırın.
Hazırladığınız karışımı soğumuş kekin üzerine düzgünce yayın.

Kekin ortasına muzları dizin ve pastayı rulo şeklinde katlayın.
Pastayı normal ebatlarda keserek üzerini pudra şekeri ve muz dilimleri ile süsleyin.

1 dilim pandispanyayı 18 cm.
çapındaki bir pasta çemberine koyun.
Pandispanyanın üzerini krem patisserie ile kaplayın ve
2.
ci pandispanyayı üzerine kapatın.

Pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın.
4 muzu ikişer parçaya bölerek pandispanyanın üzerine düzgünce dizin.

Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzların üzerine dökün.
Pastayı buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krep için süt, un, yumurta, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri