Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Profiterol
Pratik Profiterol Tarifi


Profiterol (6 Kişilik)

Malzemeler


HAMUR MALZEMESİ
2/3 su bardağı un
6 çorba kaşığı margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 yumurta
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1/2 bardak su
3 çorba kaşığı margarin
KREMA MALZEMESİ
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 paket krem şanti

Yemek Tarifi


HAMURUN HAZIRLANIŞI
Erimiş margarinin içerisine su ve toz şekeri katarak bir taşım kaynatın.
Bu karışımın içine un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın.

Kabı ateşten alarak 3 yumurtayı içine kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin.

Elde ettiğiniz hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurlar sıkın.

Tepsiyi kızgın fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin.
Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın.
Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin.
Hamurları bir kenara ayırın.

KREMANIN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri ve vanilyayı koyarak iyice karıştırın.
Kaynar sütüazar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Tencereyi ocağın üzerine koyun unu ilave ederek krema kıvamını alana kadar karıştırarak kaynatın.
Son olarak tereyağını ekleyerek yeniden karıştırın.

ÇİKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve şeker koyarak iyice harmanlayın.
Kakaolu şekere azar azar su ya da sütü kattıktan sonra kabı ateşe koyun.
Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.

Sos koyulaşınca kabı ateşten alarak margarini katın, karıştırarak sosa yedirin.

Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın.
Kremalı hamurları bir servis tabağına dizin.
Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazırladığınız krem şantiyle sosun üzerini de süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Makarnayı bütün olarak tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Süzdükten sonra kaşar peyniri ve yuvarlak doğranmış sosis ile harmanlayın.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri