Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Prens Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Prens Pastası
Pratik Prens Pastası Tarifi


Prens Pastası

Malzemeler


1,5 çay bardağı badem tozu
125 gram margarin (eritilmiş)
4 adet yumurta (beyazını ayırın)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bar­dağı çikolata (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı süt
İçi için:
2 poşet krem şanti
Yeteri kadar süt
Yeteri kadar kıyılmış çikola
Yeteri kadar antep fıstığı

Yemek Tarifi


Bir kapta eritilmiş margarin, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın.
İçerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karıştırarak hamur yapın.

Yumurta beyazını kar haline getirinceye kadar mikserde çırpın.
Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazını yapmış olduğunuz hamura kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine boşaltın.

170 derece fırında pişirip soğutun.
Kenarlarından 1, 5-2 santim kadar bırakıp alt kısımlarını da kaşıkla çıkartın.
Fırında parçaları 10 dakika kurutun.
Krem şantiyi sütle çırparak pastanın orta kısmına kat kat koyun.

Bir şanti, bir kurutulmuş kek parçaları ve aralarına çikolata, fıstık içi koyun .
Üzerine kakao serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri