Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Portakal Soslu Puf Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Portakal Soslu Puf
Pratik Portakal Soslu Puf Tarifi


Portakal Soslu Puf (4 Kişilik)

Malzemeler


100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


Fırını 200 derece ısıtın.
Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın.
Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.

Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 dakika kadar karıştırın.
Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin.
Puding kalıplarını ters çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.

Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri