Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Cevizli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Patatesli Cevizli Pasta
Pratik Patatesli Cevizli Pasta Tarifi


Patatesli Cevizli Pasta (8 Kişilik)

Malzemeler


6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Tozşeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker

Yemek Tarifi


Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın.
Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave edin.
İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin.
Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Elma püresini hazırlamak için, bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin.
Krem Şantiyi sütle çırpın.
Tarçın, elma püresi, vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri