Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patatesli Cevizli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Patatesli Cevizli Pasta
Pratik Patatesli Cevizli Pasta Tarifi


Patatesli Cevizli Pasta (8 Kişilik)

Malzemeler


6 Orta Boy Patates
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Tozşeker
5 Yumurta
1 Çay Bardağı İrmik
200 gr Çekilmiş Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
Krema Malzemesi
1/2 lt Süt
2 Poşet Krem Şanti
1 Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Tarçın
4 Yemek Kaşığı Elma Püresi
4 Yemek Kaşığı Şeker

Yemek Tarifi


Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla haşlayın.
Soğuduktan sonra kabuklarını teınizleyip ince rendeleyin.

Margarini eriterek şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ilave edin.
İrmik, çekilmiş ceviz, kabartma tozu ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 180 derece ısıtılmış firında pişirin.
Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.

Elma püresini hazırlamak için, bir elmayı rendeleyip kendi suyu ile hafifçe pişirin.
Krem Şantiyi sütle çırpın.
Tarçın, elma püresi, vanilya ile karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine sürün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Sofralarda farklı bir salata alternatifi. Vejeteryanların da beğenerek yapacağı bu salatayı mutlaka deneyin...

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri