Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muzlu Kolay Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Muzlu Kolay Pasta
Pratik Muzlu Kolay Pasta Tarifi


Muzlu Kolay Pasta (6-8 Kişilik)

Malzemeler


1 Yuvarlak Hazır Pandispanya (2 Dilim)
2.
5 Su Bardağı Süt Kreması
5 Çorba Kaşığı Vişne Suyu
3 Çorba Kaşığı Esmer Şeker

Yemek Tarifi


Muzları soyup dilimleyin.
Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın.
Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Pandispanyayı yuvarlak bir kalıba alın.
Vişneli kremanın üçte birini pandispanyanın arasına, kalanını da üzerine sürün.
Muz dilimlerini hafifçe üst üste gelecek şekilde pastanın üzerine dizin.

Esmer şekeri tavada eritip karamela haline getirin.
Karamelayı çorba kaşığıyle pastanın üzerine gezdirerek akıtın.
Dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri