Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muzlu Kalp Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Muzlu Kalp Pastası
Pratik Muzlu Kalp Pastası Tarifi


Muzlu Kalp Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler


Pandispanya için:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
KREMA İÇİN:
1 Yumurta
75 gr Tozşeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti

Yemek Tarifi


Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın.
Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin.
İyice yedirene kadar karıştırın.
Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın.
Karışımın sulanmamasına dikkat edin.

Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin.
Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun.
Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Kremayı hazırlamak için yumurta, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın.
Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin.
Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın.
Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.

Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün.
Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın.
En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.

Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın.
Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.

Dikkat Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz.
Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri