Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muzlu Kalp Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Muzlu Kalp Pastası
Pratik Muzlu Kalp Pastası Tarifi


Muzlu Kalp Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler


Pandispanya için:
8 Yumurta Akı,
8 Yumurta Sarısı
120 gr Toz Şeker
180 gr Un
KREMA İÇİN:
1 Yumurta
75 gr Tozşeker
1 Çay Kaşığı Vanilya
50 gr Un
250 gr Süt
50 gr Margarin
5 Muz
300 gr Çırpılmış Kremşanti

Yemek Tarifi


Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta aklarına tozşekeri ilave edip iyice koyulaşıncaya kadar mikserle çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpma teli veya bir çatal ile çırpın.
Karıştırmaya devam ederek yumurta aklarına ilave edin.
İyice yedirene kadar karıştırın.
Unu ilave edip kevgirle yavaş yavaş karıştırın.
Karışımın sulanmamasına dikkat edin.

Yağlı kağıt üzerine aynı büyüklükte 3 adet kalp şekli çizip bir fırın tepsisine yerleştirin.
Sıkma torbasının ucuna 1 cm çapında düz bir uç takın ve hazırladığınız hamuru torbaya doldurun.
Yağlı kağıtlara çizdiğiniz kalp şekillerinin içine hamuru sıkın.
Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Kremayı hazırlamak için yumurta, tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp benmari usulü ısıtarak un ilave edip karıştırın.
Bu arada sütü kaynatın ve yavaş yavaş unlu karışıma ilave ederek orta ateşte 1-2 dakika pişirin.
Kremayı soğuması için bir tepsiye boşaltın.
Soğuduktan sonra margarini ilave edin ve mikserle düşük hızda 1-2 dakika çırpın.

Kalp şeklindeki pandispanyaların birini düz bir tepsiye yerleştirin.
Üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
Muzları ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve muzların üzerine sürün.
Ikinci pandispanya dilimini kapatıp aynı işlemi tekrarlayın.
En üste üçüncü dilimi kapatın ve 1 saat buzdolabında bekletin.

Turtayı buzdolabından çıkarıp üzerini ve yan kısımlarını krem şanti ile kaplayın.
Dilediğiniz gibi süsleyıp servis yapın.

Dikkat Hazır pandispanya alıp kalp şeklinde keserek kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu kalp şeklindeki teflon kek kalıbında da pişirebilirsiniz.
Artan hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri