Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Malta Köşkü Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Malta Köşkü
Pratik Malta Köşkü Tarifi


Malta Köşkü (10 Kişilik)

Malzemeler


10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.
5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.
5 Çorba Kaşığı Kakao

Yemek Tarifi


Cam kaseye erikleri yerleştirin.
Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün.
Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.

Sos malzemesi için su ile niastayı eritin.
Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz.
Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz.
Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Un ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri