Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Malta Köşkü Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Malta Köşkü
Pratik Malta Köşkü Tarifi


Malta Köşkü (10 Kişilik)

Malzemeler


10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.
5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.
5 Çorba Kaşığı Kakao

Yemek Tarifi


Cam kaseye erikleri yerleştirin.
Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün.
Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.

Sos malzemesi için su ile niastayı eritin.
Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz.
Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz.
Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Derya Aydın'dan çok pratik ve lezzetli bir çörek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri