Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Malta Köşkü Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Malta Köşkü
Pratik Malta Köşkü Tarifi


Malta Köşkü (10 Kişilik)

Malzemeler


10 Malta Eriği
1 kg Süt
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Tozşeker
6 Kakaolu Bisküvi
100 gr Margarin
Vanilya
Sos Malzemesi:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1.
5 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 1.
5 Çorba Kaşığı Kakao

Yemek Tarifi


Cam kaseye erikleri yerleştirin.
Başka bir kapta süt, irmik, şeker, vanilya ve margarini çırpıp, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz karışımın yarısını eriklerin üzerine dökün.
Kakaolu bisküvileri yerleştirip kalan sütlü karışımı bisküvilerin üzerine dökün.
Pastayı bir gece buzdolabında bekletin.

Sos malzemesi için su ile niastayı eritin.
Kakao ve süt ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Sos ılınınca pastanın üzerine gezdirip servis yapın.

NOT: Malta köşkü için hazırladığınız bu sosu dondurma ve parfelerde de kullanılabilirsiniz.
Sosu önceden hazırlayıp, buzdolabında sakladığınızda üstü kaymaklanmaz.
Yapacağınız tatlının cinsine göre sosun içine bir miktar şeker de ilave edilebilirsınız.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri