Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Limonlu Pasta (14-16 Parça) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Limonlu Pasta (14-16 Parça)
Pratik Limonlu Pasta (14-16 Parça) Tarifi


Limonlu Pasta (14-16 Parça)

Malzemeler


500 gr Sarı Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardağı Şeker
150 gr Tuzsuz İç Fındık
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
50 gr Nişasta (6 silme yemek kaşığı)
Tuz
Kalıp İçin Yağ ve Un
Üstü için:
100 gr Kayısı Marmeladı
1 Adet Limon
200 gr Pudra Şekeri
1/2 Yumurta Akı

Yemek Tarifi


Patatesleri soyun, tuzlamadan haşlayın.
Süzün, ezin, soğumaya bırakın.
26 cm.
çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbın sadece tabanını hafif yağlayıp un serpiştirin.
Fırını 180 C ısıtın.

Limonların kabuğunu ince ince rendeleyip sularını sıkın.
Fındıkları un gibi olana kadar öğütün.
Şekerin yarısını fındık ve limon kabuğu rendesi ile güzelce yoğurun.
Yavaş yavaş limon suyunu ilave edin.
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
Kabartma tozu ve nişastayı eleyip karıştın.
Patatesleri fındıklı malzemeye katın.
Yumurta sarılarını birer birer ekleyip mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırın.
Yumurta akını kalan şeker ve bir tutam tuz ile bıçakla kesilecek kadar katılaşana dek çırpın.
Çırpmadan diğer malzemelere katın, nişasta karışımını da ilave edip bir spatula yardımı ile hepsini harman edin.

Hamuru kelepçeli kalıba boşaltın.
Fırının alttan
2.
rafında 40-45 dakika pişirin.
Kalıpta birlikte ters çevirip bir ızgara üzerine koyun, kalıbın içinde soğumaya bırakın.

Pastanın üstü için kayısı marmeladını el blendırı ile iyice ezin.
1 yemek kaşığı su ile 1-2 dakika kaynatın.
Keki kalıptan çıkarın.
Üstüne sıcak kayısı marmeladını sürün.
Limonun kabuğunun birazını ince ince kesin, kalan kabuğunu ince rendeleyin.
Limonu sıkın.
Pudra şekerini limon kabuğu rendesi, 2 yemek kaşığı limon suyu ve sıvı haldeki yumurta akı ile karıştırın, ben-maride hafif ısıtın.
Pastayı yağlı kağıt üzerine koyup sıcak limonlu cilayı üzerine dökün.
İncecik limon şeritlerini serpiştirip sertleşmesi için 20 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yıkanmış ve ayıklanmış çileği küp şeklinde doğrayın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın.

Bisküvileri robottan geçirip, toz haline getirin. Margarini eritip bisküvilere karıştırın. Hazırladığınız karışımı tart kalıbının içine döküp, bir spatula ile üzerini düzeltin.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri