Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Yaş Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Yaş Pasta
Pratik Krem Peynirli Yaş Pasta Tarifi


Krem Peynirli Yaş Pasta (6-8 kişilik)

Malzemeler


Pandispanya için :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı su
Kremanın malzemesi :
3 yaprak jelatin
1 kutu krem peyniri
1 kahve fincanı toz şeker
2 adet yumurta
1 paketten hazırlanmış krem şanti
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu

Yemek Tarifi


Pandispanyanın hazırlanışı: Oda ısısında bekletilmiş yumurtaları şekerle beraber koyu yoğurt kıvamında çırpın.
İçine vanilya ve kabartma tozu eklenmiş un ilave edip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
170 derece sıcaklıktaki fırında pişirin.
Arzu ettiginiz meyve suyu ve nescafe (şekerli) ile ıslatın.
Üzerine krema dökün.
Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.

Kremanın hazırlanışı: Jelatinleri ıslatın.
Suyunu süzdürüp içine limon suyu ekleyerek ateşte eriyene kadar karıştırın, sonra ateşten alın.
Ayrı bir kapte krem peynir, yumurta sarıları ve toz şekeri beraberce çırpın.
Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını, eritilmiş jelatinleri ve krem şantiyi de ilave ederek hepsini birbirine iyice karıştırın.
Daha sonra bu karışımı pandispanyanın üzerine dökün.
Buzdolabında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri