Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızarmış Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kızarmış Pasta
Pratik Kızarmış Pasta Tarifi


Kızarmış Pasta (4 kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
7 yemek kaşığı maden suyu
Kızartmak için yeteri kadar sıvı yağ
Kreması için :
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un (silme)
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Yemek Tarifi


Unun ortasını açın.
Tuz, tarçın, pudra şekeri ile karıştırın.
Sıvı yağ, limon suyu ve maden suyu ekleyin.
5 dakika yoğurun.
Humuru 1, 5-2 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
Unlanmış tezgaha kalınca açın.
Ortadan ikiye katlayıp tekrar açın.
Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın.

Hamuru unlanmış bir oklava ile çok ince açın.
10 cm çapında yuvarlaklar kesin.
Yağı ısıtıp elde ettiğiniz hamur parçalarını bu yağda kızartın.
Kremayı hazırlamak için yumurta sarısını şekerin yarısı ile mikserde çırpın.
Mayonez kıvamında açık sarı bir karışım elde edince un ilave edin.
Sütü kalan şeker ile kaynatın.
Kaynamış şekerli sütün yarısını yumurta sarısına ekleyin.
Sonra tüm malzemeyi süt tenceresinde birleştirin.
Kısık ateşte kaynama derecesine getirip 2 dakika pişirin.

Vanilyayı ekleyip ateşten alın.
Soğurken üzeri kabuk tutmaması için pudra şekeri serpin.
Kızarmış hamurun üzerine bolca krema koyup mevsim meyveleri ile süsledikten sonra servise sunun.

Not: Krema üzerine çikolata sosu ile de servise sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Fasulyeyi yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri