Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Kalp Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli Kalp Pastası
Pratik Kestaneli Kalp Pastası Tarifi


Kestaneli Kalp Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler


20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör için:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin

Yemek Tarifi


Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın.
Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin.
3-4 dakika daha karıştırın.
Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın.

Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın.
Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın.

Pandispanyayı enine üçe bölün.
İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın.
Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin.
Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın.
Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin.
Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.

Pastayı buzdolabından çıkarın.
Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin.
Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Brüksel lahanasını iyice yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. Havucu küçükçe doğrayın. Sebzeleri bol suda haşlayın. Süzgeçten geçirin, 1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye alın.

Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri