Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kestaneli Kalp Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kestaneli Kalp Pastası
Pratik Kestaneli Kalp Pastası Tarifi


Kestaneli Kalp Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler


20 Kestane Şekeri
200 gr Çırpılmış Kremşanti
1 Hazır Kalp Şeklinde Pandispanya
50 gr Şekerli Şurup (az konyak katılabilir)
30 gr Çekilmiş Fıstık veya Fındık
Kremabör için:
200 gr Tozşeker
5 Yumurta Sarısı
1/2 Paket Şekerli Vanilya
250 gr Süt
300 gr Margarin

Yemek Tarifi


Kremabörü hazırlamak için; tozşeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın.
Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin.
3-4 dakika daha karıştırın.
Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın.

Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük küçük doğrayın.
Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın.

Pandispanyayı enine üçe bölün.
İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın.
Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin.
Kremşantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın.
Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştitin.
Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.

Pastayı buzdolabından çıkarın.
Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin.
Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Uluslararası şefler yarışmasında iki altın madalya kazanan Esat Özata'dan çok özel bir tarif. Farklı bir mutfak denemek isteyenler mutlaka denemeli...

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri