Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Pasta
Pratik Kayısılı Pasta Tarifi


Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin.
Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.

Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın.
Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin.
Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün.
Kekin tamamını krema ile kaplayın.
Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz.
Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine mayayı, çiçek yağını, suyunu koyup, unun üzerine de şekeri ve tuzu serpiştiriyoruz.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Öncelikle 3-4 adet kabağı ince halkalar halinde dilimleyin.3 adet yumurtayı derin bir kaseye kırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri