Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Pasta
Pratik Kayısılı Pasta Tarifi


Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
14 yumurta
1/2 kg toz şeker
1/2 kg un
Krema Malzemesi
15 Yumurta
500 gr kayısı püresi
1/2 kg toz şeker
1 kg şekersiz şanti

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırpın.
Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin.
Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.

Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın.
Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin.
Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün.
Kekin tamamını krema ile kaplayın.
Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz.
Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri