Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Ağaç Pasta
Pratik Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi


Kayısılı Ağaç Pasta (8 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
1.
5 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayısı Püresi
3.
5 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın.
Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.

Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın.
Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.

Kayısıyı püre haline getirip kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin.
Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.

Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balıklardan fileto çıkarıp küp şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvıyağda kavurun.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri