Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kayısılı Ağaç Pasta
Pratik Kayısılı Ağaç Pasta Tarifi


Kayısılı Ağaç Pasta (8 Kişilik)

Malzemeler


Kek Malzemesi
1.
5 Su Bardağı Pudra Şekeri
200 gr Tereyağı
2 Portakal Kabuğu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi
200 gr Kayısı Püresi
3.
5 Çay Bardağı Şeker
10 Yumurta Sarısı
500 gr Çırpılmış Şanti

Yemek Tarifi


Çukur bir kapta pudra şekeri, yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesini mikserle iyice karıştırın.
Karışıma çırpılmış yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın.

Karışımdan aldığınız parçaları tavada ince plakalar halinde kızartın.
Keke benzeyen kızarmış hamurları bir gün süreyle buzdolabında bekletin.

Kayısıyı püre haline getirip kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şeker karışımını yedirin.
Çırpılmış şantiye kayısı püreli sosu ekleyip iyice karıştırın, buzdolabında bir süre dinlendirin.

Hazırlamış olduğunuz keklere ağaç gövdesi gibi şekil vererek ortasına kremayı dökün.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Pastayı dilediğiniz istediğiniz şekilde kesip, süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Öncelikle şerbeti için, tozşeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra 2 taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri