Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karakız Tatlısı Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Karakız Tatlısı
Pratik Karakız Tatlısı Tarifi


Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.
5 Su Badrağı Toz Şeker
1.
5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.
Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.
Yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.

Şerbeti hazırlayın.
1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın.
Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün.
Keki buzdolabına alın.

Kremayı hazırlayın.
Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın.
Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.

Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.
Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'ın tarifi

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Şebnem Sarp'tan şeker gibi bir yemek tarifi...

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri