Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karakız Tatlısı Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Karakız Tatlısı
Pratik Karakız Tatlısı Tarifi


Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.
5 Su Badrağı Toz Şeker
1.
5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.
Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.
Yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.

Şerbeti hazırlayın.
1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın.
Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün.
Keki buzdolabına alın.

Kremayı hazırlayın.
Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın.
Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.

Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.
Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Ilık sütte, yaş mayayı eritin. 1 adet yumurta, zeytinyağı, eritilmiş margarin, tuz ve şekeri ekleyip aldığı kadar unu katın

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri