Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karakız Tatlısı Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Karakız Tatlısı
Pratik Karakız Tatlısı Tarifi


Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.
5 Su Badrağı Toz Şeker
1.
5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.
Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.
Yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.

Şerbeti hazırlayın.
1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın.
Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün.
Keki buzdolabına alın.

Kremayı hazırlayın.
Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın.
Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.

Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.
Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Oktay Usta'nın tarifi

Azzur Restaurant'ın usta aşçısı yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi dolmasına farklı bir yorum getirdi. Kestaneli hindi sarması ile sofralanız şenlenecek...

Soğanı jülyen doğrayın ve tereyağında soteleyin. Üzerine jülyen doğranmış etleri ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri