

Pratik Karakız Tatlısı Tarifi
Karakız Tatlısı (6 Kişilik)
Malzemeler
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.
5 Su Badrağı Toz Şeker
1.
5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker
Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.
Margarin, yumurta, toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.
Yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Şerbeti hazırlayın.
1 su bardağı şekerle, 2 su bardağı suyu kaynatın.
Soğuduktan sonra, kekin üstüne dökün.
Keki buzdolabına alın.
Kremayı hazırlayın.
Bunun için un, pirinç unu, toz şeker ve sütü tencereye alın.
Karıştırarak pişirip, soğuk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.
Üzerine dövülmüş fındık, fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.
Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Düdüklü tencereye çekirdekleriyle birlikte ayvaları aktarın.
Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri