Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kakaolu Çilekli Profiterol
Pratik Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi


Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik)

Malzemeler


Hamur için:
125 gr.
margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr.
margarin
1/2 paket vanilya
350 gr.
çilek

Yemek Tarifi


Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın.
Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin.
Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın.

Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.

Kremayı hazırlamak için, 250 gr.
çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün.

Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin.
Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün.
Karıştırarak 5 dakika pişirin.
Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
Altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın.

İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin.
Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Kabakları yıkayıp kazıyın. Soğanı ayıklayın. Hepsini minik minik doğradıktan sonra tuzlu suda haşlayın.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri