Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Kakaolu Çilekli Profiterol
Pratik Kakaolu Çilekli Profiterol Tarifi


Kakaolu Çilekli Profiterol (4 kişilik)

Malzemeler


Hamur için:
125 gr.
margarin
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
4 adet yumurta
Krema için:
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1/2 limon
1,5 su bardağı süt
50gr.
margarin
1/2 paket vanilya
350 gr.
çilek

Yemek Tarifi


Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın.
Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin.
Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.
Tencerenin ortasında bir hamur topu halini alınca ateşten alıp, ılınmaya bırakın.

Hamuru krema sıkacağı ya da bir poşete doldurup, yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkın.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesin.

Kremayı hazırlamak için, 250 gr.
çileği ayıklayıp bir süzgeçte ezerek süzün.

Yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 2 çorba kaşığı süt ile ezin.
Kalar sütü kaynattıktan sonra yavaş yavaş bu karışımın üzerine dökün.
Karıştırarak 5 dakika pişirin.
Süzdüğünüz çileği, margarini ve vanilyayı ekleyerek 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
Altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Kalan çilekleri temizleyip enine doğrayın.

İkiye böldüğünüz topların alt bölümüne hazırladığınız kremadan koyun, üzerine doğranmış çilekleri yerleştirin.
Kapak kısmını üzerine kapatıp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Mangal tutkunları müjde! Yemekevi.tv sizleri unutmadı. Piknik keyfinize keyif katmak için, gurme Nedim Arzık terbiyeli şişin püf noktalarını anlattı...

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Sarımsakları temizleyip ezin. Tahin, su, limon suyu ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.

Taze börülcelerin uçlarını kesip ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynayan tuzlu suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri