Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
İki Renkli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
İki Renkli Pasta
Pratik İki Renkli Pasta Tarifi


İki Renkli Pasta (6 kişilik)

Malzemeler


1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
1 paket kakaolu puding
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet muz

Yemek Tarifi


Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alıp margarini ilave edin.
Karıştırarak margarini iyice yedirin.

Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin.
Kalan kremayı üzerine sürün.
Üzerini muz dilimleri ile süsleyin.

2 saat dolapta dondurun.
Keserken ilk dilimi verev olarak kesin.
İki renkli pastayı dilimleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri