Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Frambuazlı Tart (20 Parça)
Pratik Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi


Frambuazlı Tart (20 Parça)

Malzemeler


1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr.
Un (1+2/3 Su Bardağı)
100 gr.
Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)
Tuz
150 gr.
Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr.
Süt Kreması
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş)
500 gr.
Frambuaz (Dondurulmuş)
Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun.

Bütün malzemeyi elinizle karıştırın.
Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın.
Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün.

Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin.
Sıcak fırının üstten
2.
rafında rafında 30 dakika daha pişirin.
Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri