Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Frambuazlı Tart (20 Parça)
Pratik Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi


Frambuazlı Tart (20 Parça)

Malzemeler


1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr.
Un (1+2/3 Su Bardağı)
100 gr.
Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)
Tuz
150 gr.
Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr.
Süt Kreması
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş)
500 gr.
Frambuaz (Dondurulmuş)
Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun.

Bütün malzemeyi elinizle karıştırın.
Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın.
Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün.

Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin.
Sıcak fırının üstten
2.
rafında rafında 30 dakika daha pişirin.
Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçine, oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip karıştırın.

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri