Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Frambuazlı Tart (20 Parça)
Pratik Frambuazlı Tart (20 Parça) Tarifi


Frambuazlı Tart (20 Parça)

Malzemeler


1 Paket Pandispanya Hamuru
250 gr.
Un (1+2/3 Su Bardağı)
100 gr.
Toz Şeker (1/2 Su Bardağı)
Tuz
150 gr.
Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
200 gr.
Süt Kreması
2 Paket Vanilya
1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş)
500 gr.
Frambuaz (Dondurulmuş)
Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.

Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp tepsiye dökün, 175° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Unu şeker, bir tutam tuz, yumurta sarısı, 1-2 yemek kaşığı soğuk su ile birlikte bir kaseye döküp üzerine parça parça kestiğiniz yağı koyun.

Bütün malzemeyi elinizle karıştırın.
Hamurun kutular şeklinde ayrılmasını sağlayın.
Süt kremasını, vanilya ve portakal kabuğu rendesi ile karıştırıp yarı pişmiş hamurun üzerine sürün.

Üstüne önce frambuazları, sonra hazırladıgınız hamur kırıntılarını serpin.
Sıcak fırının üstten
2.
rafında rafında 30 dakika daha pişirin.
Soğumaya bırakıp üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri