Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Tart
Pratik Elmalı Tart Tarifi


Elmalı Tart

Malzemeler


8 kahve fincanı Un
200 gr.
Margarin (yumuşak)
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 kahve kaşığı Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
3 adet Elma (ekşi)
1 çay bardağı Şeker
1/2 paket Tarçın

Yemek Tarifi


1.
Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

2.
Sonra un ile yoğrulur.
Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.

3.
Büyük parça yarım cm.
kalınlığında açılır.
25-30 cm.
çapındaki tepsiye yerleştirilir.
Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.

4.
Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.
Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.

5.
Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır.
Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

6.
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
Servis tabağına alınır.

7.
İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
1.
15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.

2.
250 gr.
margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur.
(3-4-5-6-7 nolu işlem aynen yapılır.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamuruna şekil verip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri