Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Tart
Pratik Elmalı Tart Tarifi


Elmalı Tart

Malzemeler


8 kahve fincanı Un
200 gr.
Margarin (yumuşak)
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 kahve kaşığı Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı Pudra şekeri
3 adet Elma (ekşi)
1 çay bardağı Şeker
1/2 paket Tarçın

Yemek Tarifi


1.
Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

2.
Sonra un ile yoğrulur.
Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.

3.
Büyük parça yarım cm.
kalınlığında açılır.
25-30 cm.
çapındaki tepsiye yerleştirilir.
Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.

4.
Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir.
Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.

5.
Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır.
Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

6.
Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
Servis tabağına alınır.

7.
İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
1.
15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.

2.
250 gr.
margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur.
(3-4-5-6-7 nolu işlem aynen yapılır.
)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri