Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Sufle Turta (10 Dilim) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Sufle Turta (10 Dilim)
Pratik Elmalı Sufle Turta (10 Dilim) Tarifi


Elmalı Sufle Turta (10 Dilim)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
4 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Akı
1,5 Çay Bardağı Margarin
İÇ MALZEME
1 kg Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
5 Çorba Kaşığı Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
1,5 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
3-4 Çorba Kaşığı File Badem
Pudraşekeri

Yemek Tarifi


Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun.
Sonra bir folyoya sarıp 30 dakika soğuk bir ortamda bekletin.

Hamuru düz bir zeminde açın.
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin.
Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun birkaç yerine bıçak batırıp soğuk bir ortamda bekletin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Elmaları soyup sekize bölün ve çekirdekerini çıkarın.
Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kaşığı portakal likörü gezdirin.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp, 2 çorba kaşığı sıcak suyla çırpın.
Akları ise köpük halini alıncaya kadar çırpın.
3-4 çorba kaşığı tozşeker ekleyip çırpmaya devam edin.
Yumurta sarıları, un, kabartma tozu ve yumurta aklarını bir kasede dikkatlice karıştırın.
Karışıma kalan likörü yavaş yavaş ekleyin.

Karışımın yarısını hamurun üzerine döküp, elmaları yerleştirin, kalanını elmaların üzerine dökün.
File bademleri turtanın üzerine serpip önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.
Servis yapmadan önce turtanın üzerine pudra şekeri serpin.

Elmalı sufle turtayı çocuklarınız için hazırlarken likör yerine portakal suyu veya değişik meyveli şuruplar kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri