Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Pasta
Pratik Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta

Malzemeler


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin

Yemek Tarifi


Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın.
Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun.

Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin.
Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin.

Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin.
Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.

Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun.
Sıcakken içine margarini koyup eritin.
Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin.
Karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Azize Hanım'dan çok pratik ve lezzetli bir ezme tarifi...

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri