Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Pasta
Pratik Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı Pasta

Malzemeler


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane dilimlenmiş elma
Tarçın
Sosunun malzemesi
2 su bardağı süt
1 kaşık un
2 kaşık şeker
1 kaşık nişasta
3 kaşık kakao
1 kaşık margarin

Yemek Tarifi


Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın.
Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun.

Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin.
Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin.

Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin.
Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.

Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun.
Sıcakken içine margarini koyup eritin.
Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin.
Karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su bardağını alıp saklayın. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın.

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri