Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Pasta
Pratik Elmalı Milföy Pasta Tarifi


Elmalı Milföy Pasta (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Milföy Hamuru
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
60 gr Bademezmesi, Şeker
3 Çorba Kaşığı Kanyak
5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz İçi
4 Elma
1/2 Su Bardağı Süt Kreması
50 gr Bal
3 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
Tarçın

Yemek Tarifi


Dondurulmuş milföy hamuru kullanıyorsanız açılmasını bekleyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
Üzerine limon suyu gezdirin.

Bademezmesi, kanyak ve ceviz içini karıştırıp yoğurun.
Milföy hamurlarını üstüste yerleştirip 3 mm inceliğinde açın.
Hamurdan 14 cm çapında yuvarlak 4 parça çıkarın.
Hamurları fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine bademezmeli karışımdan sürün.
Elma dilimlerini bademezmesinin üzerine yerleştirip tarçın ve şeker serpin.
Fırında 15 dakika kadar pişirin.

Bir kasede süt kreması, bal, yumurta sarısı, tarçın ve kalan kanyağı benmari usulü karıştırın.
Kaseyi soğuk su ile dolu bir başka kaba alıp soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Elmalı pastaların üzerine kayısı reçeli sürün.
Elmalı pastaları tarçınlı krema eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri