Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim)
Pratik Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim) Tarifi


Elmalı Milföy Pasta (2) (10 Dilim)

Malzemeler


450 gr Milföy Hamuru (6 yaprak)
1 Çorba Kaşığı Pudraşekeri
100 gr Bademezmesi
600 gr Kremşanti
1 kg Elma
1 Kırmızı Elma
4 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Su Bardağı Elma Suyu
1 Portakal
1 Tarçın Çubuğu
3-4 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Paket Vanllya
200 gr Böğürtlen Reçeİi
Nane Yaprakları

Yemek Tarifi


Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Milföy yapraklarını ikişerli olarak üst üste yerleştirip bir merdane veya oklava ile büyük bir kare şeklinde açın.
Açtığınız hamurlardan birinin üzerine pudraşekeri serpin.
Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Bademezmesi ile 50 gr krem şantiyi karıştırın.
Karışımı açtığınız diğer milföy yapraklarının üzerine sürün.
Hamuru tek tek önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
Hamurlardan soğumadan bir kelepçeli kalıpla yuvarlak daireler çıkarın.

Elmaları - kırmızı elma hariç - soyup dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin.
Kırmızı elmayı da çekirdeklerini çıkararak dilimleyin.
Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın.
Bir tencerede şeker, portakal suyu ve kabuğuyla tarçını kaynatın.
Kırmızı elma dilimlerini 5 dakika kaynayan karışımda pişirip çıkarın.
Diğer elma dilimlerini tencereye alıp 5 dakika pişirin ve nişastayı ilave ederek karıştırın.
Soğumaya bırakın.

Hazırladığınız kremşantiye vanilyayı ilave edin.
Böğürtlen reçelini kalan portakal suyu ile 2 dakika kaynatın.

Bademezmeli hamurların üzerine reçelli karışımdan sürün.
İlk hamura nişastalı elmalı karışımdan ve kremşantinin üçte birini sürün.
Diğer hamuru üzerine yerleştirip işlemi tekrarlayın.
Kalan hamuru en üste yerleştirip kremşanti ile kaplayın.
Kırmızı elma dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri