Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Püreli Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elma Püreli Turta
Pratik Elma Püreli Turta Tarifi


Elma Püreli Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5.
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti

Yemek Tarifi


Ekmeği çok ince ufalayın.
Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi,
3.
5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin.
Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın.
Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin.

Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın.
Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin.
Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın.
Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın.
Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın.

Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin.
Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Yağsız diyet sütü orta boy bir tencereye koyun. İçine mısır nişastası ile iri parçalar halinde öğütülmüş olarak satılan yulafı ilave edin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri