Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elma Püreli Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Elma Püreli Turta
Pratik Elma Püreli Turta Tarifi


Elma Püreli Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Elma
1 Bayat Ekmek
1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
5.
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
4 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı Su
3 Diş Karanfil
1/2 Limon
1 Bardak Süt
1 Poşet Krem Şanti

Yemek Tarifi


Ekmeği çok ince ufalayın.
Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi,
3.
5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin.
Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın.
Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin.

Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın.
Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin.
Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın.
Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın.
Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın.

Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin.
Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Tahinli Köfte, Adana mutfağına ait bir yemek. Bu yemeğe özellikle tahin çok farklı bir tat katıyor. Yöresel yemek denemek isteyenler için pratik bir tarif...

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri