Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çilekli Aşk Pastası Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Çilekli Aşk Pastası
Pratik Çilekli Aşk Pastası Tarifi


Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

Malzemeler


4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık

Yemek Tarifi


Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın.
Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.
Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin.
Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın.
Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin.
Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.

Çilekleri yıkayıp ayıklayın.
Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin.
Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.

Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin.
Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin.
(İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.
) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.

Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın.
Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun.
Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün.
Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın.
Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın.
Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri