Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Tart
Pratik Çikolatalı Tart Tarifi


Çikolatalı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Fındıklı tart için:
6 Yumurta Beyazı
150 gr.
Dondurma
150 gr.
Fındık
Bademli-çikolatalı sos için:
125 gr.
Çikolata (kaplama için)
110 gr.
Krema
100 gr.
Toz Şeker
25 gr.
Toz Kakao
100 gr.
Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr.
Krema
100 gr.
Siyah Çikolata

Yemek Tarifi


Fırını 150 dereceye ayarlayın.
Fındıkları keserek tavada kızartın.
Yumurta beyazlarını çırpın.
Dondurmaya fındıkları ekleyin.
Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin.
Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin.
Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.
Bademli çikolatalı sos için, 125 gr.
çikolatayı dilimleyin.
110 gr.
kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın.
Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl.
suda kaynatarak sos haline getirin.
Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Uygulama:
Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin.
Glace için, 100 gr.
kremayı ve 100 gr.
siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun.
Buzdolabında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Greyfurt ve portakallar dilimlenip zarları soyulur. Karıştırılıp buzdolabında bekletilir.

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri