Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Tart
Pratik Çikolatalı Tart Tarifi


Çikolatalı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Fındıklı tart için:
6 Yumurta Beyazı
150 gr.
Dondurma
150 gr.
Fındık
Bademli-çikolatalı sos için:
125 gr.
Çikolata (kaplama için)
110 gr.
Krema
100 gr.
Toz Şeker
25 gr.
Toz Kakao
100 gr.
Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr.
Krema
100 gr.
Siyah Çikolata

Yemek Tarifi


Fırını 150 dereceye ayarlayın.
Fındıkları keserek tavada kızartın.
Yumurta beyazlarını çırpın.
Dondurmaya fındıkları ekleyin.
Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin.
Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin.
Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.
Bademli çikolatalı sos için, 125 gr.
çikolatayı dilimleyin.
110 gr.
kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın.
Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl.
suda kaynatarak sos haline getirin.
Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Uygulama:
Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin.
Glace için, 100 gr.
kremayı ve 100 gr.
siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun.
Buzdolabında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Zeytindalı restoranın sahibi Ali Kemal Özüm'den enfes bir tarif. Patlıcan tutkunları bu yemeği severek yapacak.

Maya ve tozşekeri yarım bardak ılık suda eritin. Kabarıncaya kadar ılık ortamda bekletin.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Mutfağımızın vazgeçilmez kebaplarından biri olan çentik kebabını bir de Binbirdirek Sarnıcı Monteverde'nin mutfağındaki yapılışıyla deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri