Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Tart
Pratik Çikolatalı Tart Tarifi


Çikolatalı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Fındıklı tart için:
6 Yumurta Beyazı
150 gr.
Dondurma
150 gr.
Fındık
Bademli-çikolatalı sos için:
125 gr.
Çikolata (kaplama için)
110 gr.
Krema
100 gr.
Toz Şeker
25 gr.
Toz Kakao
100 gr.
Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr.
Krema
100 gr.
Siyah Çikolata

Yemek Tarifi


Fırını 150 dereceye ayarlayın.
Fındıkları keserek tavada kızartın.
Yumurta beyazlarını çırpın.
Dondurmaya fındıkları ekleyin.
Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin.
Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin.
Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.
Bademli çikolatalı sos için, 125 gr.
çikolatayı dilimleyin.
110 gr.
kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın.
Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl.
suda kaynatarak sos haline getirin.
Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Uygulama:
Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin.
Glace için, 100 gr.
kremayı ve 100 gr.
siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun.
Buzdolabında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maydanoz ve kekiği incecik kıyın. Dolmalık sarı biberi küp doğrayın. Tereyağı, yumurta, irmik, yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğunu geniş bir kaba alın.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri