Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolatalı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Çikolatalı Tart
Pratik Çikolatalı Tart Tarifi


Çikolatalı Tart (6 Kişilik)

Malzemeler


Fındıklı tart için:
6 Yumurta Beyazı
150 gr.
Dondurma
150 gr.
Fındık
Bademli-çikolatalı sos için:
125 gr.
Çikolata (kaplama için)
110 gr.
Krema
100 gr.
Toz Şeker
25 gr.
Toz Kakao
100 gr.
Badem Tozu
Çikolata glase için:
100 gr.
Krema
100 gr.
Siyah Çikolata

Yemek Tarifi


Fırını 150 dereceye ayarlayın.
Fındıkları keserek tavada kızartın.
Yumurta beyazlarını çırpın.
Dondurmaya fındıkları ekleyin.
Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin.
Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin.
Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun.
Bademli çikolatalı sos için, 125 gr.
çikolatayı dilimleyin.
110 gr.
kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın.
Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl.
suda kaynatarak sos haline getirin.
Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.

Uygulama:
Tartların üstünü çikdata sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin.
Glace için, 100 gr.
kremayı ve 100 gr.
siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun.
Buzdolabında bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Manca, bir Kastamonu yemeği. Bu yemek aynı zamanda meze olarak da sunulabiliyor. Manca, karalahana'dan yapılıyor...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri