Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Elma Pastası (12 Dilim) Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Cevizli Elma Pastası (12 Dilim)
Pratik Cevizli Elma Pastası (12 Dilim) Tarifi


Cevizli Elma Pastası (12 Dilim)

Malzemeler


HAMUR İÇİN
3 Kahve Fincanı Margarin
Bir Tutam Tuz
1 Paket Vanilya
2 Kahve Fincanı Esmer Şeker
Yarım Tatlı Kaşığı Portakal Kabuğu Rendesi
4 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
5 Kahve Fincanı Un
750 gr Ekşi Elma
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
2 Kahve Fincanı Margarin
3 Kahve Fincanı İkiye Bölünmüş Ceviz İçi
3 Kahve Fincanı Kıyılmış Ceviz İçi
3 ÇorbaKaşığı Tozşeker
Pudraşekeri

Yemek Tarifi


Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Margarin, tuz, vanilya, şeker ve portakal kabuğunu karıştırın.
Yumurtaları ekleyin.
Un ve kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
1 elmayı küçük küpler halinde doğrayıp hamura ekleyin.

Yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin.
Kalan elmaların bombeli yüzeyine bir bıçak yardımı ile kesikler açarak süsleyin.
Çekirdek bulunan kısmı alta gelecek şekilde hamurun üzerine yerleştirin.
Margarini küçük parçalara bölüp kıyılmış cevizle birlikte eİmaların üzerine dağıtın.

Üzerine tozşeker serpip ikiye bölünmüş cevizleri resimde görüldüğü gibi pastanın kenarına yerleştirin.

Pastayı fırının orta katında 50 dakika kadar pişirin.
Pastanın üzerini fırına vermeden önce alüminyum folyo ile de kapatabilirsiniz.

Pastayı fırından alıp, kalıptan çıkarın.
Dilerseniz üzerine pudraşekeri serpin.

Bu pastayı armutla da hazırlayabilirsiniz.
Bunun için armutları aynı şekilde hazırlamanız yeterli olur.
Dilerseniz elma ve armudu karışık olarak da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra Dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri