Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böğürtlenli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Böğürtlenli Pasta
Pratik Böğürtlenli Pasta Tarifi


Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

Yemek Tarifi


Jelatini sıcak suyun içine koyun.
Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin.
Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.

Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin.
Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın.
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin.
Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın.
Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın.
Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin.
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri