Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böğürtlenli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Böğürtlenli Pasta
Pratik Böğürtlenli Pasta Tarifi


Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

Yemek Tarifi


Jelatini sıcak suyun içine koyun.
Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin.
Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.

Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin.
Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın.
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin.
Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın.
Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın.
Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin.
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri