Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Böğürtlenli Pasta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Böğürtlenli Pasta
Pratik Böğürtlenli Pasta Tarifi


Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
½ Limon Suyu
600 gr Böğürtlen
100 gr Labne Peynir
5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü
2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu
İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya

Yemek Tarifi


Jelatini sıcak suyun içine koyun.
Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin.
Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın.

Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin.
Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın.
Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin.
Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın.

Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın.
Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın.
Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin.
Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Geniş bir salata kabının içersine göbek salatayı doğrayıp ananas, dana jambon, tavuk jambon ve mısır ilave edin. Üzerini lahana, domates, havuç, salatalık, roka ile süsleyin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri