Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Tart
Pratik Balkabaklı Tart Tarifi


Balkabaklı Tart

Malzemeler


100 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
75 gram dövülmüş ceviz
50 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/4 çay kaşığı zencefil
190 gram un
140 gram şeker
1/8 çay kaşığı muskat
1/8 çay kaşığı tuz
110 gram toz badem
1/2 çay kaşığı tuz
400 gram balkabağı

Yemek Tarifi


Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin.

Yumurtayı ilave edip yoğurun.

Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın.

23 cm.
çapında bir tart kalıbına yayın.

Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını 160o C ısıtın.

Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin.

İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın.
Homojen bir kıvam elde edin.

Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin.

Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin.

Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Pirincin taşlarını ayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın. Ilık suda 15 dakika bekletin.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri