Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balkabaklı Tart Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Balkabaklı Tart
Pratik Balkabaklı Tart Tarifi


Balkabaklı Tart

Malzemeler


100 gram krema
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
75 gram dövülmüş ceviz
50 gram pudra şekeri
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1/4 çay kaşığı zencefil
190 gram un
140 gram şeker
1/8 çay kaşığı muskat
1/8 çay kaşığı tuz
110 gram toz badem
1/2 çay kaşığı tuz
400 gram balkabağı

Yemek Tarifi


Hamur için bir kapta un, toz badem, tuz ve pudra şekerini karıştırın.

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıp hamura parmak uçlarınızla yedirin.

Yumurtayı ilave edip yoğurun.

Yoğurmuş olduğunuz hamuru açın.

23 cm.
çapında bir tart kalıbına yayın.

Tabanına çatalla delikler açıp 30 dakika buzdolabında bekletin.

Fırını 160o C ısıtın.

Tart kalıbının tabanına yaymış olduğunuz hamuru 25 dakika pişirin.

İçi için yukarıda belirtilen bütün malzemeyi mikserde iyice çırpın.
Homojen bir kıvam elde edin.

Çırptığınız karışımı hamurun üzerine yayın ve bir kaşık yardımıyla düzleştirin.

Önceden ısıttığınız 160o C fırında 35 dakika pişirin.

Bal kabaklı tart soğuyunca üzerini pudra şekeriyle süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri