Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Turta
Pratik Ayvalı Turta Tarifi


Ayvalı Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal

Yemek Tarifi


Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Margarini eritip soğutun.
Unu eleyin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin.
Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün.
Ayvaları soyup ince dilimleyin.
Turtanın üzerine dizin.
Balı üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Süsleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri