Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayvalı Turta Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Ayvalı Turta
Pratik Ayvalı Turta Tarifi


Ayvalı Turta (6 Kişilik)

Malzemeler


3 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
7 yemek kaşığı tepeleme un
125 gr margarin
Yarım limon suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 adet ayva
2 yemek kaşığı bal

Yemek Tarifi


Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Margarini eritip soğutun.
Unu eleyin.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin.
Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Yağlanmış, unlanmış turta kalıbına dökün.
Ayvaları soyup ince dilimleyin.
Turtanın üzerine dizin.
Balı üzerine gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Süsleyip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Dark rom dışındaki malzemeler karıştırılarak kırık buzlu bardağa konur. Üzerine de dark rom damlatılarak ilave edilir.

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri