Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arap Bacı Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Arap Bacı
Pratik Arap Bacı Tarifi


Arap Bacı

Malzemeler


2 bardak hazır krema
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz krem şanti
5 jelatin
100 gr çikolata
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
100 gr damla çikolata

Yemek Tarifi


Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin.
Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin.

Damla çikolata karıştırıp kalıba däkun.
Donduktan sonra servise hazırdır.
Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış fasulyeleri yıkayıp bir tencereye dizin. Her dizdiğiniz sıraya domates, soğan, şeker, tuz ve limondan serpiştirin.

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp soğuk suda bekletin.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri