Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arap Bacı Tarifi | Pasta Turta Tartlar | Yemek Tarifleri
Arap Bacı
Pratik Arap Bacı Tarifi


Arap Bacı

Malzemeler


2 bardak hazır krema
5 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz krem şanti
5 jelatin
100 gr çikolata
2 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta
100 gr damla çikolata

Yemek Tarifi


Sıvı ve toz şantileri kakao ve bir bardak sıcak suda eritilmiş çikolata ve jelatinle eritin.
Şekeri ile yumurta aklarını çırpıp kar haline getirdikten sonra ilave edin.

Damla çikolata karıştırıp kalıba däkun.
Donduktan sonra servise hazırdır.
Kakao, çikolata ve fırınlanmış elma dilimi ile süsleyerek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Sebzeleri jülyen doğrayıp, kaynar ve tuzlu suda ayrı ayrı haşlayın. Sonra buzlu suya atıp, süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri