Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taze Bakla Ezmesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Taze Bakla Ezmesi
Pratik Taze Bakla Ezmesi Tarifi


Taze Bakla Ezmesi (6 kişilik)

Malzemeler


1 kg.
taze iç bakla
1,5 çay bardağı sızma yağ
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

Yemek Tarifi


Taze baklanın iç kabuklarını soyun.
Yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin.
Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.

Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

+ Limonun ve bir portakalın kabuğunu şerit soyun. Sularını sıkın. Üzüm suyunu, şarabı, 30 ml. portakal suyunu, limon ve portakalın kabuğunu kaynatıp 30 dakika demlendirin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri