Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Somonlu Ispanaklı Rulolar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Somonlu Ispanaklı Rulolar
Pratik Somonlu Ispanaklı Rulolar Tarifi


Somonlu Ispanaklı Rulolar (6 kişilik)

Malzemeler


2 paket dondurulmuş ıspanak,
30 gram yağ,
1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme

Yemek Tarifi


Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın.
Tereyağını tencerede eritin.
Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin.
Ispanağı ekleyin.
Karabiberle tatlandırıp ateşten alın.
Yumurtaları çırpın.
Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın.
Sertleşinceye kadar firında tutun.

Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin.
Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın.
Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.

Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin.
Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun.
Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin.
Servis yaparken, 2 cm.
eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Palamudu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri