Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Somonlu Ispanaklı Rulolar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Somonlu Ispanaklı Rulolar
Pratik Somonlu Ispanaklı Rulolar Tarifi


Somonlu Ispanaklı Rulolar (6 kişilik)

Malzemeler


2 paket dondurulmuş ıspanak,
30 gram yağ,
1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme

Yemek Tarifi


Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın.
Tereyağını tencerede eritin.
Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin.
Ispanağı ekleyin.
Karabiberle tatlandırıp ateşten alın.
Yumurtaları çırpın.
Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın.
Sertleşinceye kadar firında tutun.

Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin.
Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın.
Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.

Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin.
Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun.
Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin.
Servis yaparken, 2 cm.
eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunun sadece yapraklarını ayıklayıp saplarını başka bir yemek için saklayın. Semizotu yapraklarını yıkayıp süzün.

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Kuzu karaciğerini zarından ayıklayarak, kıymaya yakın incelikte doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri