Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Semizotlu Cacık Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Semizotlu Cacık
Pratik Semizotlu Cacık Tarifi


Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

Malzemeler


150 gr Semizotu
2 Su Bardağı Nohut
3-4 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Su, Tuz

Yemek Tarifi


Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkayalım.
Sarmısakları havanda döverek, yoğurda ekleyelim.
Yoğurda çok az su ilave edelim.
Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım.

Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasının üzerine koyup, keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm aralıklarla doğrayalım.
İri İri doğradığımız semizotunu ve tuzu, çırptığımız yoğurdun içine ilave edelim.

Hepsini karıştırdıktan sonra kaselere dolduralım.
Üzerine zeytinyağı gezdirelim.
Kuru nane serptikten sonra yemeklerin yanında servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda ısısında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri