Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şakşuka Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Şakşuka
Pratik Şakşuka Tarifi


Şakşuka

Malzemeler


1 adet Patlıcan
Kızartmak için Sıvıyağ
1 adet Kabak
2 adet (Sos için) Domates
1 adet Patates
1 adet Soğan
1 kahve fincanı Zeytinyağı
2 adet Biber
1 diş Sarmısak
Tuz
1 çay kaşığı Sirke

Yemek Tarifi


Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın.
Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın.
Servis tabağına alın.
Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
Küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Domatesleri ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar bekletin.
Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
Yemeğin üzerine koyup servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Yılbaşı sofraları için muhteşem bir tarif. Unutulmaz bir davet vermek istiyorsanız Rejans'ın şefi Server Mersin'in portakallı ördek tarifini mutlaka deneyin!

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri