Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Roka Biberli Haydari Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Roka Biberli Haydari
Pratik Roka Biberli Haydari Tarifi


Roka Biberli Haydari (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
Tuz

Yemek Tarifi


Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.
Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.
Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.
Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.

Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Tatlandırıcıları yumurtayla birlikte bir kabın içinde iyice çırparak eritin.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri