Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Roka Biberli Haydari Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Roka Biberli Haydari
Pratik Roka Biberli Haydari Tarifi


Roka Biberli Haydari (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
Tuz

Yemek Tarifi


Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.
Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.
Dövdüğünüz sarmısağı yoğurda ilave edin.
Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.

Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri