Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Piyaz
Pratik Piyaz Tarifi


Piyaz (5 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

Yemek Tarifi


1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın.
Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişme suyunda ılınmaya bırakın.
Süzdürüp çukur bir kaba alın.
Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın.
Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın.
Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin.
2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.
Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın.
Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri