Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Piyaz
Pratik Piyaz Tarifi


Piyaz (5 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçin
Tuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin
2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta

Yemek Tarifi


1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın.
Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişme suyunda ılınmaya bırakın.
Süzdürüp çukur bir kaba alın.
Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın.
Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın.
Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin.
2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün.
Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın.
Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri