Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Enginar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Peynirli Enginar
Pratik Peynirli Enginar Tarifi


Peynirli Enginar (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Enginar
1 Limon
1 Su Bardağı Lor Peyniri
Yarım Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemek Tarifi


Enginarları soyup temizleyin.
Limon suyu, tuz ve az miktar suyla pişirin.

Enginarlar yumuşayınca lor peyniri, kıyılmış dereotu ve kırmızıbiber ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk daha pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri