Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Enginar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Peynirli Enginar
Pratik Peynirli Enginar Tarifi


Peynirli Enginar (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Enginar
1 Limon
1 Su Bardağı Lor Peyniri
Yarım Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemek Tarifi


Enginarları soyup temizleyin.
Limon suyu, tuz ve az miktar suyla pişirin.

Enginarlar yumuşayınca lor peyniri, kıyılmış dereotu ve kırmızıbiber ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk daha pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri