Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patates Kroket Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Patates Kroket
Pratik Patates Kroket Tarifi


Patates Kroket (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin Sıvıyağ

Yemek Tarifi


3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim.
Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.
Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.

Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.
Yuvarlayarak, şekil verelim.
Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.
Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.
Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım.
Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
Ilınınca servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri